Concentració davant del Parlament Europeu per demanar l’alliberament dels Jordis

/ / Noticias Internacionais

Diversos eurodiputats s’han concentrat aquest dimarts a les portes del Parlament Europeu per exigir la llibertat del diputat de JxCat Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Coincidint amb l’aniversari del seu empresonament, una quinzena de parlamentaris de diversos grups polítics -la majoria d’ells membres de la plataforma de Diàleg UE-Catalunya- han denunciat al crit de ‘Llibertat, presos polítics’ que la justícia espanyola mantingui l’exlíder de l’ANC i el líder d’Òmnium entre reixes. L’actual delegada del Govern davant de la UE, Meritxell Serret, l’exconseller Lluís Puig i el membre dels CDR Adrià Carrasco s’han sumat a la protesta, així com el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que aquesta setmana és a la capital belga.

El portaveu de la plataforma d’eurodiputats, l’eslovè Ivo Vajgl (ALDE), ha assegurat que continuaran “protestant i dient que la UE i les seves institucions no poden fer els ulls grossos” davant la situació a Catalunya. En aquest sentit, el parlamentari ha recordat que un estat que forma part del club europeu “hauria de reconèixer els estàndards democràtics de la UE” i “respectar els drets humans”.